1. Eliminarea prin depozitare finala(D5) a deseurilor cu continut de azbest

„SC Fibrocim SRL detinand un depozit conform in acest sens.
Principalele activitati desfasurate in operarea depozitului de deseuri sunt :
– receptia deseurilor
– descarcarea deseurilor
– maruntirea deseurilor pentru a permite o compactare mai densa
– nivelarea
– compactarea
– umectarea
– periodic se va colecta levigatul din caminul colector ”

2. Colectarea deseurilor periculoase si nepericuloase

3. Transportul autorizat a deseurilor periculoase si nepericuloase

4. Depozitarea temporara in vederea valorificarii sau a eliminarii finale

5. Pretratarea deseurilor electrice si electrocasnice

6. Tratare, procesarea deseurilor periculoase si nepericuloase

7. Servicii complete de decontaminare

„Activitati si servicii de decontaminare a solurilor contaminate cu hirdocarburi sau alte substante prin metode mecanice si lucrari de ecologizare a zonelor poluate istoric si accidental.
Decontaminarea solurilor prin metode mecanice consta in urmatoarele etape:
a) evaluarea zonei contaminate – in cadrul acestei etape se va stabili modul de interventie in functie de starea de agregare a agentului contaminant sau a solului, precum si concentratia si tipul de contaminate – pentru aceasta, se va face un studiu privind poluarea amplasamentului printTRE care se vor preleva prin forare probe in vederea analizelor si o proba de sol martor. Probele vor fi duse la analiza la laboratoare acreditate RENAR. De asemenea, se vor stabili suprafata si volumul de sol afectat.
Solul se poate trata in –situ si/sau ex –situ
b) interventia propriu-zisa – daca la suprafata solului afectat exista faza lichida, se va absorbi aceasta cu autovidanja, deseul astfel absorbit va fi deversat la statia detratare . In prealabil desfasurarii activitatii de interventie se va delimita zona si se vor evacua persoanele care nu sunt implicate in proces. Dupa absorbtia fazei lichide, se va interveni prin imprastiere de absorbant Nature Sorb sau alt absorbant in cantitate suficienta acoperirii intregii suprafete contaminate. Se va lasa cel putin 24h ca absorbantul sa poata actiona cat mai calitativ.
Pentru stabilizarea si/sau reecologizarea solului contaminat cu hidracarburi se trateaza cu lianti hidraulici de tip INECEM sau cu oxid de calciu (var nestins) In cazul in care se vor lua probe si solul prezinta urme de contaminare in urma analizelor, se va proceda la excavarea solului si incarcarea in mijloace de transport etanse,dupa care se va depozita pe o platforma impermeabilizata detinuta de beneficiar sau, dupa caz, se va transporta dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de transport la valorificare. Pe platforma impermeabilizata se va aplica petroabsorbant in cicluri repetate pana cand solul contaminat va fi remediat. In acest interval se vor lua probe de sol si se va analiza la laboratoare autorizate. In functie de rezultatul analizelor, solul remediat va fi repozitionat in locatia de unde a fost excavat sau, in cazul in care a fost valorificat prin co-incinerare, se va inlocui cu sol necontaminat.
Utilaje necesare:
– autovidanja
– buldoexcavator
– incarcator frontal
– autobasculante
– malaxoare /afanatoare/aeratoare ”

8. Transportul rutier de marfuri

Incepand cu anul 2021 am dezvoltat segmentul de transport rutier de marfuri oferind servicii de transport deseuri nepericuloase balotate sau vrac cu ansambluri cap tractor si semiremorci podea mobila WF. deseurile se transporta de la generator catre fabrica de ciment Holcim /Lafarge Alesd la comanda valorificatorului de deseu (SC GEOCYCLE (ROMANIA ) membru al grupului Holcim Lafarge )
Deasemenea pentru optimizarea transporturilor de deseuri s-a dezvoltat si segmentul de transport ciment insacuit rezultand astfel curse complete plin / plin.
In paralel cu aceste activitati s-a dezvoltat mai timid si transportul de produse pulverulente (ciment vrac ) cu silozuri specializate de la producatori (SC HOLCIM ROMANIA) catre clientii acestuia
Tranportul de ciment insacuit s-a implementat si cu ansamblu cap tractor prelata desfasurand la comanda furnizorului (SC HEIDELBERGCEMENT (ROMANIA) transporturi de tip distributie catre clientii acestuia

9. Servicii de manipulari mecanizate in spatii tehnologice

SC FIBROCIM SRL desfasoara activitati /servicii de manipulari materii prime si echipamente in spatii tehnologice ce apartin SC GEOCYCLE (Romania )
Serviiile se desfasoara la punctul de lucru al beneficiarului si se executa cu o echipa specializata si utilaje de tip incarcator telescopic in program de 3 schimburi